Telekomunikacijski sustavi i usluge

PROIZVODI

Poster-5

POMORSKI SUSTAVI

Sustavi za nadzor, kontrolu i upravljanje jedne ili više baznih postaja za pomorsku i ostalu komunikaciju. Zadovoljavaju visoke standarde koji osiguravaju da je komunikacija pouzdana i sigurna u svim uvjetima rada. Sustavom je moguće prenositi podatkovne informacije i govor.

U mogućnosti smo ponuditi uređaje za glasovnu komunikaciju u pomorskom bandu, bazne stanice za izvještavanje vremenske prognoze, Navtex, opremanje kontrolnih centara itd.

Pomorstvo

AIS Hrvatska

AIS (Automatic Identification System) - sustav za automatsku identifikaciju koristi se za nadzor plovidbe brodova, sigurnost plovidbe, prihvat informacija o samome brodu ili nekom drugom objektu unutar AIS mreže. Prijenos podataka je digitalan, preko radio transpondera na brodovima, i baznih stanica na kopnu.

Sustav omogućava komunikaciju između brodova, te između broda i obalne stanice. Osim podataka o brodu, implementiran je i sustav razmjena poruka. U kontrolnom centru nalazi se sustav za praćenje brodova, arhiviranje podataka, reprodukciju starih podataka, razmjenu poruka, definiranje događaja i alarmiranje operatora, te je napravljen sustav za upravljanje AIS mrežom na obali u svrhu održavanja sustava.

Pomorstvo

Mariweb

Aplikacijski paket Mariweb sadrži kompletan niz funkcija potreban za normalan rad cijelog sustava. Osim glavnog sustava obrade podataka, arhiviranja i prikaza, MARIWEB uključuje i niz programa za upravljanje mrežom, konfiguriranje svakog detalja, nadgledanje svih točaka sustava te alarmiranje prilikom kvarova, automatsko arhiviranje (backup), definiranje događaja (event manager).

U sklopu MARIWEBA-a nalazi se i ECS (Electronic chart system) koji podržava karte tipa S57, GoogleMAP te je moguće dodati i različite tipove karata po želji korisnika.

Pomorstvo

VHF Hrvatska

VHF radio komunikacijski sustav "VTS Hrvatska" je sustav koji služi za govornu komunikaciju operatora VTS centra posredstvom "Opermain" aplikacije sa učesnicima u pomorskom prometu (VTS centar - brod - VTS centar) u svrhu kvalitetne i sigurne komunikacije, kontrole pomorskog prometa, slanja raznih izvještaja, te snimanja i arhiviranja pomorskog govornog prometa.

VHF komunikacijski centar osigurava radio komunikacijsku vezu na odabranim VHF kanalima između VTS operatora i učesnika u pomorskom prometu, te vrši upravljanje i kontrolu komunikacije te cjelovitog VHF sustava. Svi djelovi VHF radio komunikacijskog sustava spojeni su u virtualnu privatnu mrežu (VPN) baziranoj na TCP/IP prijenosu podataka.

Pomorstvo
Developed by: Tekonet d.o.o.